APPECUT KKM

Ini adalah no rujukan permohonan Appecut KKM. Appecut bukan dibawah pengkelasan ubat kerana Appecut tidak mempunyai bahan ubatan. Ia dikategorikan sebagai minuman oleh KKM so tidak dikawal oleh KKM. Ia di bawah class minuman sebaris air tin, milo dan nescafe.

Appecut ni waktu permohonan KKM tempoh hari, KKM reply balik cakap Appecut ni tak perlu berdaftar dengan KKM kerana tiada bahan terlarang atau bahan kawalan. Jadi ia jatuh dibawah Akta Makanan yang mana ia diklasifikasikan sebagai Makanan/Minuman. So maksudnya KKM tiada halangan (approve) untuk penjualan Appecut. No yang diberikan tu ialah No Siri Permohonan dan hanya digunakan untuk menunjukkan bahawa KKM dah confirmkan ia sebagai Makanan/Minuman dan bukan ubatan. So tiada no pendaftaran KKM [email protected] diperlukan untuk Appecut

appecut kkm
appecut kkm
Berdasarkan maklumat diatas, appecut telah diklasifikasikan sebagai produk TIDAK DIKAWAL, jadi apa pula maksud TIDAK DI KAWAL ini?
 
Pautan laman KKM mendefinisikan produk terkawal adalah ubat-ubatan seperti ubat darah tinggi atau kencing manis, manakala ubat yang boleh dibeli tanpa preskripsi doktor adalah supplemen kesihatan atau vitamin. Maksudnya disini Appecut dikategorikan sebagai minuman kesihatan.
appecut kkm

Merujuk kepada gambar di atas, produk minuman seperti Appecut adalah dikategorikan sebagai makanan. Oleh yang demikian, produk ini dikawal oleh Pihak Bahagian Keselamatan Dan Kualiti Makanan (BKKM), jadi produk makanan dan minuman tambahan seperti Appecut ini tidak memerlukan pendaftaran dengan KKM sebenarnya.

APPECUT TEST SIBUTRAMINE

appecut kkm

APPECUT ROYALE TEST

appecut kkm

Jangan Lupa Dapatkan Appecut Limited Edition dan Terbaru – Lebih Proven dengan Formulasi Baru

appecut kkm
appecut kkm
appecut kkm
appecut kkm

Jangan Lupa Follow Instagram Appecut Throne : www.instagram.com/appecutthrone
Dan juga Website Kami yang lain : www.appecutenergize.com

Nak tanya Appecut
1